Alles over ondernemen Dromenjagers Onderneem avontuur

Wat is Happy Doing Business?

Happy Doing Business

In één woord: inspiratie!

Vorig jaar maart begon ik met mijn blog Leven van Lot. Er gebeurde zoveel in mijn leven; een nieuwe baan, een nieuw huis in een nieuwe woonplaats. Daar wilde ik over schrijven, want dat schrijven is écht één van mijn meest favoriete bezigheden. Toch vond ik niet het juiste ritme om regelmatig blogs te posten. Tot ik vond waar ik écht over wilde schrijven…

Ik merkte dat juist door de hoeveelheid aan onderwerpen en interesses die ik had op mijn blog (baan/huis/diy/eerste koophuis/reizen/amerika/koken etc.) ik soms niet wist waar ik moest beginnen.

Gelukkig draait mijn hoofd altijd overuren en heb ik zo’n 10 ideeën per dag over van alles en nog wat en zo ook over de invulling van mijn blog. Ik vroeg mijzelf af… (1) wat vind ik zelf altijd écht leuk om te lezen? (2) Welk onderwerp past bij mij en (3) wat wil ik met mijn blog?

Toen kwamen de antwoorden:

(1)  Inspirerende verhalen. Ja, lekker breed hoor ik je denken. Klopt, want inspirerende verhalen heb je op alle vlakken, maar wat ik écht interessant vind, zijn verhalen van mensen die voor zichzelf kiezen/hun dromen najagen of die juist gedwongen zijn tot bepaalde keuzes, maar daar het beste van maken.

(2)  Aansluitend op het antwoord hierboven is dat eigenlijk in één woord ‘ondernemen’. Ik heb zelf ook altijd, zoals eerder gezegd, zoveel ideeën over van alles en nog wat. Bovendien run ik nu zo’n anderhalf jaar, naast mijn vaste baan, mijn eigen bedrijfje Verse Rijm en ben ik samen met een vriendin een design product aan het ontwikkelen. Heerlijk om te doen!

(3)  Anderen inspireren! Daarom gaat dit alles (verhalen van anderen en mijn/onze onderneem-avonturen) ook online, want ik verwacht dat deze verhalen door anderen ook heel graag gelezen worden.

Ben jij zelf ondernemer en wil jij jouw verhaal delen? Of twijfel je juist of je wel of niet de stap moet zetten om voor jezelf te beginnen? Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal, dus als je die wil delen, stuur mij dan even een mailtje: happydoingbusiness@gmail.com.

Ook op Instagram wil ik jullie inspireren. Heb je zelf een goede tip of laat jij weleens op Instagram zien wat jij op een werkdag doet? Deel jouw foto dan met #happydoingbusiness! Regelmatig zal ik die foto’s ook op de Happy Doing Business feed delen!


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

CommentLuv badge